Skötselråd

Icebreaker

Vi hoppas att du kommer att älska din Icebreaker lika mycket som vi gör. Icebreaker plagg ser nästan sig själva som de inte har fukt eller lukt. I själva verket är de kända rekord för att bära en Icebreaker non-stop 196 dagar under extrema förhållanden. Här är några tips för att få ut det bästa av din Icebreaker.

Om Icebreaker kläder

Icebreaker har kläder som ska fungera från att passa till allt från en tuff löprunda eller att ha till vardags på jobbet. Med merinons unika kvalitet, kan du gå från kontoret till golfbanan för att sen komma tillbaka till kontoret utan att byta om. Merinon är luktfri, ventilerande och skön mot kroppen, den värmer på vintern och håller dig sval på sommaren. Icebreakers merino är mjuk, den kliar inte och samtidigt enkel att sköta.

Tips & Råd

  • Använd varm eller kall maskintvätt på normal cykel
  • Tvätta separat första (efter 2 / 3 dagar användning) för att ta bort eventuella lösa fibrer
  • Tvätta med liknande färger
  • Tvätta på en vanligt program med andra hårda material för att ta bort varken noppar
  • Använd aldrig sköljmedel
  • Använd inte tvättmedel med blekmedel
  • Ej torktumling – Plantorkning i skuggan eller på tvättlina
  • Coastal och PurePlus plagg är endast kemtvätt

 


Icebreaker historia

Icebreaker grundades i april 1995 av Nya Zeeländaren Jeremy Moon. Jeremy hade året innan träffat en merinofarmare som kommit på ett sätt att tillverka underkläder i merinoull. Jeremy testade materialet och kände på en gång hur unikt det var. Redan då var han trött på underställ i polypropylen, de både luktade illa och var inte sköna. Merino var luktfritt, andades och var väldigt varmt och Jeremy tyckte det var det bästa materialet han testat.

Icebreaker är unika som företag, de gör allt själva och sköter hela processen från ull till slutprodukt, från farmarens råull till färdig produkt i butik. Icebreaker har kontrakt med Nya Zeelands bästa merinofarmare. Där produceras landets finaste merinoull som handplockas och testas enbart för Icebreaker. Icebreaker är lite som vårt H&M, varumärket finns hos alla och en var i Nya Zeeland, men med en kvalitet som är svår att hitta någon annan stans. Merinon är biologisk nedbrytbar vilket är en positiv egensksp ur miljösynpunkt.

Icebreaker är måna om djurens välmående och tar avstånd till ”muelsing” som skapade stora debatter 2008. De stiftade ett Baacodesystem som gör det möjligt för kunden att spåra just sitt plagg tillbaka till farmarna där merinoullen produceras. Allt för att både djur och slutkonsument ska kunna känna sig trygga. Många har försökt hitta Icebreakers metod att framställa kläder i merino, med dess unika passform och fina kvalitet, men få har lyckats och det i sig gör Icebreaker så unika.

 

Om merinoull

Merino fåret är ett bra exempel på en naturbaserad innovation. Normala får betar i låglandet, men merinon har utvecklats att leva i ett nytt territorium- högt upp i Nya Zeelands södra alper. De flesta arter kan inte överleva där, så merinon har ingen konkurrens om födan.

Det har krävts utveckling av merinofåret för att kunna leva i ett sådant ogästvänligt klimat. Det har resulterat i finare ullfibrer som ökar isoleringen under vintern och ventilationen under sommaren. Tursamt nog för oss och dig som kund så har merinofiber utvecklat till att bli fin, mjuk och ventilerande mot huden. En vinst för naturen och en vinst för människan.

 

Icebreaker innovation

Naturen är den bästa designern i världen. Har du någonsin sett någonting i naturen som inte är elegant, vacker, balanserad och perfekt? Om den inte är allt detta, kommer den förändras och uppstå i ny design. Naturen är ett rastlöst system av förändringar. Men så är det även att vara människa. Så vi sätter design i centrum av företaget och vi utgår därifrån.